Brazilac odradio borbu karijere i postao novi UFC prvak

Srušio Poljaka

Brazilac odradio borbu karijere i postao novi UFC prvak

Edmir Škorić

Dva dana nakon što je proslavio 42. rođendan, Glover Teixieira postao je drugi najstariji UFC-ov prvak.

Iako je Jan Blachowicz u borbu ušao kao favorit, Brazilac je na kraju isuviše lako stigao do pobjede i titule u poluteškoj kategoriji.

Glover je prvi napao u borbi održanoj na UFC 267 priredbi u Abu Dhabiju. Nakon serije udaraca oborio je Poljaka, te je došao u gornju poziciju. Jan se branio, no nije uspijevao da izađe iz teške situacije.

Početkom druge runde obojica boraca ostlai su na nogama, a Poljak je ovaj put bio oprezniji i nije dozvoljavao Gloveru da ga sruši na pod. I kada se činilo da je Poljak pronašao način da ugrozi svog rivala, dobio je kroše u bradu. Iako pogođen, kreće u žestok obračun, te nekoliko puta pogađa Glovera. Teixeira ga je ponovo srušio, a ovaj put za Jana nije bilo spasa.

Tako je Glover Teixeira postao drugi najstariji UFC prvak u povijesti iza Randyja Couturea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi