Briggs završio u bolnici
Briggs je primio veliki broj teških udaraca

Bivši prvak je platio cijenu

Briggs završio u bolnici

M. Maksimović

Shannon Briggs je nakon subotnjeg poraza od Vitalija Klitschka završio u bolnici na intezivnoj njezi.Nekadašnji svjetski prvak je primio veliki broj udaraca u glavu tokom subotnje borbe, ali je ostao uporan, niti u jednom trenutku nije pomišljao da se preda.

Tih 12 rundi je Briggs više nego skupo platio, jer su nakon snimanja glave doktori ustanovili da je zaradio potres mozga, da su stradale jagodične kosti, a kasnije je utvrđena i povreda ruke,tačnije pucanje mišića lijeve ruke.Prema nekim analiziama Briggs je primio ukupno 170 udaraca u glavu i tijelo, ali je ostao na nogama.

U bokserskim krugovima se vodi polemika oko toga da li je sudija u ringu Ian John-Lewis trebao borbu prekinuti prije 12.runde, a čak se govori o tome kako je i službeni dotkor tražio prekid.Na drugoj strani govori se o tome kako je Briggs pod svaku cijenu želio ostati svih 12.rundi iako su u njegov uglu bili spremni baciti peškir.Kao jedan od razloga koji se navodi, jeste i činjenica da je po svemu sudeći za Shannona Briggsa bila posljednja velika borba u karijeri i kako zbog toga nije prekinuta ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.