Britanski bokser kao da je bio u ringu s Mikeom Tysonom

Umalo ostao bez uha

Britanski bokser kao da je bio u ringu s Mikeom Tysonom

E. Škorić

Britanski bokser Stephen Smith skoro je ostao bez uha nakon poraza od Francisca Vargasa.

Stephen se borio protiv bivšeg svjetskog prvaka u Las Vegasu, ali je na kraju poražen i dobio je teške povrede, pa su doktori morali da intervenišu.

Borba je zaustavljena nakon što je krvavi Smith skoro izgubio lijevo uho, a na kraju je Vargas slavio sa 89:82, 88:83, 88:83 u odluci sudija.

Ove slike izazivaju sjećanje na 1997. godinu, kada je Mike Tyson otkinuo komad uha Evandera Holyfielda.

Smith je dobio nekoliko šavova, ali se vratio u Englesku, a kazao je da ga ovo neće prizemljiti i da se nastavlja boriti za titulu.

"Želim naslov, ovakav poraz me neće uništiti", rekao je Britanac, dok je s druge strane 32-godišnji Meksikanac stigao do pobjede nakon što je u januaru poražen od Miguela Berchelta u borbi za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi