Bronza za Ajlu Reizbegović

Kadetsko EP u taekwondou

Bronza za Ajlu Reizbegović

Prvog dana 4. evropskog kadetskog taekwondo prvenstva u Gruziji mlada reprezentativka BiH Ajla Reizbegović osvojila je bronzano odličje.

Članica TDK Zlatni ljiljani  prvu evropsku medalju za BiH na prvenstvu je osvojila u kategoriji do 33 kg. Nakon što je na startu takmičenja bila slobodna, Reizbegović je savladala predstavnice Velike Britanije i Bugarske, dok je polufinalu zaustavljena od njemačke kadetkinje. 

Po riječima selektora Ahmeta Dileka našu mladu takmičarku do finala je djelilo samo 11 sekundi.

"S pravom smo očekivali zlato s obzirom na činjenicu da je naša Ajla samo prije dva mjeseca pobijedila ovu istu Turkinju koja je sada postala evropska prvakinja", kazao je Dilek. 

Drugog dana takmičenja na borilište će izaći Amila Karšić (-41kg) koja će pokušati popraviti uspjeh iz 2009. godine kada je osvojila bronzu, te Ammar Ćatić (-41kg), oboje članovi kluba "Zlatni ljiljani".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.