Bronza za Eldinu Maslo

Svjetsko juniorsko prvenstvo

Bronza za Eldinu Maslo

A. Beganović

Mlada bosanskohercegovačka  karatašica Eldina Maslo osvojila je bronzanu medalju u juniorskoj konkurenciji na 6. svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (U 21), juniore i kadete, koje se održava u Rabatu (Maroko).


Sedamnaestogodišnja članica Karate kluba Bošnjak iz Konjica do odličja u kategoriji do 53 kg došla je pobjedama u četiri meča. U borbi za medalju bila bolja  je od predstavnice Japana, dok je u  polufinalu poražena od Austrijanke, sudijskim preglasavanjem, nakon što je meč završen bez pobjednika. 

U dosadašnjoj karijeri Eldina Maslo osvojila je srebrenu medalju na Evropskom  juniorskom prvenstvu i zlato na Mediteranskom šampionatu.

Na SP boje, koje će trajati do 15. novembra, boje BiH brani 23 mlada karataša i karatašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.