Bronza za hrvača Kemala Tajića
U brobi za medalju naš hrvač je savladao Srbijanca Mijatova

MI u Pescari

Bronza za hrvača Kemala Tajića

Poslije niza loših rezultata za naše sportsite koji su danas stizali iz italijanske Pescare, konačno je doprla i jedna lijepa vijest. Kemal Tajić, bh. hrvač popeo se na pobjedničko postolje, ali na najnižu stepenicu, osvojivši bronzanu medalju.

U kategoriji slobodnim stilom do 96 kilograma, Tajić (27) je u repasažu savladao Srbijanca Bojana Mijatova i tako zauzeo treće mjesto. Prije toga, naš Hrvač je u četvrtfinalu poražen od Emara (Egipat), koji se na kraju okitio zlatnom medaljom.

Haris Tajić, Kemalov brat u kategoriji do 84 kilograma takmičenje je okončao u četvrtfinalu, porazom od španskog predstavnika Ramosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.