Bronza za Larisu Cerić

Svjetski kup

Bronza za Larisu Cerić

O. Lekić

Bosanskohercegovačka reprezentativka u džudou Larisa Cerić osvojila je treće mjesto na Svjetskom kupu za seniorke, održanom proteklog vikenda u Miamiju (SAD).

Aktualna svjetska juniorska prvakinja i najbolja bh. sportašica je u veoma jakoj konkurenciji nakon tri pobjede i jednog poraza došla do prvih bodova za osvajanje norme za Olimpijske igre u Londonu 2012.

U prvoj borbi članica Džudo kluba Bosna za protivnicu je imala iskusnu Portorikanku Melissu Mojca koju je pobjedila rezultatom 10:0, u drugom meču pobjedila je domaću predstavnicu Toni Geiger, dok je  u trećoj polufinalonoj borbi poražena od Brazilke Nunes Rochele. U meču za  bronzanu medalju Cerić je  pobjedila također predstavnicu Brazila Rafaelu Nitz.

Svjetski kup je jedno od više zvaničnih takmičenja, uz Grand Prix i Grand Slam, na kojima se sakupljaju bodovi za svjetsku rang listu, sa koje se direktno kvalifikuje za nastup na Olimpijskim igrama 2012.

Već za dvije sedmice Larisa Cerić bi trebala nastupiti na Svjetskom prvenstvu za seniorke u Tokiju, ali zbog hroničnog problema nedostatka financija nastup bh. takmičarke je upitan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.