Bronzana medalja za bh. karatiste

Na Evropskom prvenstvu

Bronzana medalja za bh. karatiste

A. Beganović

Muška  karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnim borbama na nedavno održanom 47. evropskom prvenstvu na Tenerifima (Španija).

Najveći međunarodni uspjeh bh. sporta u ovoj godini osvojla je ekipa u sastavu Nermin Potur, Alem  Kupusović, Admir Zukan, Adnan Adilović, Mate Odak, Oliver Mandarić i Nermin Sinanović.

Predvođeni trofejnim selektorom Suadom Ćupinom bh. karatisti, nakon što su u 1. kolu bili slobodni,  na putu do odličja savladali su selekciju  Crne Gore, zatim u repasažu Portugal i  favoriziranu Italiju, dok su jedini  poraz zabilježili od kasnijeg  evropskog prvaka Njemačke.

"U posljednjih 14 godina bh. karatisti su osvojili devet medalja od koji tri srebrene i šest bronzanih, po čemu smo još jednom dokazali da spadamo u sami evropski i svjetski vrh. Posebnu  zahvalnost izražavam sponzorima, kao i karate klubovima Bosna, Bihać, Travnik, Igman Konjic, Tuzla Sinbara  i Ilidža, koji su nam u posljednjem treuntku  pomogli da putujemo u Španiju", kazao je Ćupina, na današnjoj pres-konferenciji, izrazivši razočaranje  odnosom Karate saveza BiH prema reprezentaciji uoči odlaska na EP.    
 
Reprezentativac Admir Zukan je naglasio da je ovo još jedan u nizu uspjeha bh. reprezentacije i dokaz velikog truda i rada.

Priliku da potvrde visoku klasu na međunarodnoj sceni bh. karatisti imat će na Svjetskom prvenstvu u oktobru u Parizu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.