Bryant Jennings naredni protivnik Wladimira Klitschka

Borba najavljena za 25. april naredne godine

Bryant Jennings naredni protivnik Wladimira Klitschka

Napokon će se i to dogoditi. Vladar teške kategorije Wladimir Klitschko se nakon sedam godina vraća u Sjedinjene Američke Države. Posljednju borbu je odradio protiv Sultana Ibragimova 2008. godine u Madison Square Gardenu, slavio je jednoglasnom odlukom sudija na poene.

Sada će svjetski prvak teške kategorije u verzijama IBF, IBO, WBA i WBO naslov braniti opet u New Yorku ali u Barclays Centeru. 18. odbranu naslova će odraditi protiv Bryanta Jenningsa (19-0, 10 KO) prema najavama 25. aprila naredne godine. Ukoliko Jennings odustane, nije isključeno da se Wladimiru suprostavi veteran, čovjek koji ga već određeno vrijeme " progoni" Shannon Briggs. Jennings zvani By-By trenutačno ima čistih 19-0. Ove godine je upisao dvije pobjede, protiv Artura Szpilke i Mike Pereza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.