Buharalija boksuje kvalifikacije u Slovačkoj

Buharalija boksuje kvalifikacije u Slovačkoj

Naš profesionalni bokser, Adnan Buharalija imat će priliku da boksuje za šampiona Mediterana, ukoliko prije toga pobijedi protivnika kojeg mu dodijeli komisija za rejting.

Meč će boksovati 25. februara u Slovačkoj na reviji koju će posmatrati supervizor WBC verzije.

Buharalija se trenutno nalazi u Zemunu u kampu Bali-Balkanboksing gdje se priprema za kvalifikacioni meč koji će boksovati u slovačkom gradu Nitra. Nedavno su ga na treningu posjetile i legende jugoslovenskog boksa, Tadija Kačar i Dragomir Vujković.

"Poslije meča na Zlatiboru nisam stigao ni da se odmorim kada mi je menadžment Bali-Balkanboksinga javio da sam dobio šansu da boksujem kvalifikacije za meč za Mediteransku titulu u WBC verziji, što naravno nisam mogao odbiti", rekao je Buharalija, dodavši:

"To će biti do sada najveći izazovi u mojoj karijeri, a ako se kvalifikujem i potom osvojim titulu u rodnoj Fojnici, ući ću među 15 najboljih boksera na svijetu, što će biti ogroman uspeh za naš sport u opšte. Imam fenomenalne uslove za pripreme, salu za trening, trenera, sportsku ishranu, suplementaciju, sparing partnere, tako da na meni ostaje samo da treniram i da to krunišem pobjedama. Za sada samo razmišljam o meču u Slovačkoj, jer bez te pobjede ne mogu boksovati meč za titulu".

Sigurno, Buharalija je jedan od najvećih promotera Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme. Našu zastavu promoviše na pravi način, pobjedama. I to uglavnom van granica Bosne i Hercegovine. Ukoliko pobijedi kvalifkacioni meč, a zatim onaj u Fojnici za šampiona Mediterana to će ga svrstati među 15 najboljih boksera što je ogroman uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.