Buharalija najavljuje pobjedu

"Noć šampiona" u Fojnici

Buharalija najavljuje pobjedu

U petak, 06.08. u Fojnici će se održati novi meč jednog od najboljih bosanskohercegovačkih boksera Adnana Buharalije.

Ovaj borac već godinama na izvrstan način predstavlja našu zemlju boreći se po ringovima širom svijeta. a Buharalija će se prvi put predstaviti i publici u rodnom gradu. Biće to i prvi bokerski spektakl na širem području srednje Bosne, gdje se ranije nisu održavali mečevi ovakvog rejtinga.

SportSport.ba: Kako teku pripreme za spektakl u Fojnici?

Buharalija: Za sada sve ide u najboljem redu mada dosta poslova oko organizacije radim sam, što mi otežava treninge i pripreme za meč. Moram se zahvaliti mojim prijateljima koji mi dosta pomažu, posebno mom rođaku Azizu koji dosta toga obavlja za mene, te naravno osoblju Aquareumala gdje će se meč i održati.

SportSport.ba:
Riječ - dvije o protivniku?

Buharalija: Turčin Usul s kojim sam prvobitno trebao boksati, otkazao je dolazak zbog ozljede ali izuzetno jaka zamjena je  Rumun Constantin Armega. Protivnik je dosta jak i čvrst borac koji je radio mečeve sa velikim brojem jakih boksera. Meni je ovo fina uvertira pred borbe za titule koje mi nedostaju, a koje planiram odraditi na jesen.

SportSport.ba: Ima li publika razloga za brigu?

Buharalija:
Iskreno, mislim da  nema. Vjerujem u pobjedu. Odradio sam odlične pripreme, a i prepun sam samopouzdanja zbog nekoliko posljednih mečeva. Jedan dio priprema sam odradio u Zadru, gradu u kojem sam se uvijek osjećao kao domaćin. Dole sam radio sa trenutno najboljim hrvatskim teškašem u profi boksu Jakovom Gospićem i sigurno najboljim trenerom za profi boks u regiji Edijem Miloševićem.

SportSport.ba:
Prvi put ste u svom gradu, kakav je osjećaj?

Buharalija:
Osjećaj je nevjerovatan. Iako već dugo ne živim tu, oduvijek sam imao želju za ovakvim mečem u rodnom gradu. Neizmjerno mi je drago što će mi se želja ostvariti. Cijeli je grad uz mene, svi žele pomoći i jedva čekam da uđem u ring i obradujem svoje sugrađane.

SportSport.ba:
I na kraju, šta možete poručiti svojim navijačima?

Buharalija:
Kao prvo, zahvalit ću se već unaprijed svima jer znam da će kompleks Aquareumala biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Osim moje borbe, održat će se i drugi vrhunski  profesionalni mečevi. Bit će to praznik boksa i sporta u Fojnici, nešto što još nije viđeno ovdje. Jako sam sretan svim što ćemo ponuditi mom gradu, a i znam da će ljudi to prepoznati i doći u velikom broju. Moram priznati da sam sretan što će u programu biti i bokseri iz Mostara, grada za koji sam posebno vezan i u kojem sam izgradio svoju profesionalnu karijeru. Već sam obećao da će sva oprema koju ću nositi biti u znaku crvene boje i to namjeravam ispoštovati.

Podsjećamo, Buharalija je nosilac velikog broja vrlo cijenjenih titula, a svjetsku popularnost stekao je kao stalni sparing partner jednog od najpoznatijih boksera današnjice Rusa Nikolaja Valueva.

''Noć šampiona'' kako je nazvana ova bokserska manifestacija u Fojnici, moći će se pratiti i u direktnom TV prenosu kojeg će realizovati televizija Hayat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije