Buharalija nije izdržao protiv Perriauxa
Buharalija, prvi bosanskohercegovački bokser koji je doveo WBC u Bosnu i Hercegovinu

Poraz od Francuza u borbi za šampiona Mediterana

Buharalija nije izdržao protiv Perriauxa

Adnan Buharalija poražen je od Francuza Juliena Perriauxa nokautom u sedmoj rundi u meču za šampiona Mediterana. Ipak, trebamo biti ponosni na Valtera, jer je prvi bh. bokser koji je boksovao za jednU od titula najmoćnije bokserske federacije WBC.

Perriaux je na samom početku pokazao koliko je opasan. Francuz je odlično iskoristio 13 centimetara viška u odnostu na Buharaliju, te dosta duže ruke. Odmah je počeo bombardovati našeg boksera.

Buharalija je djelovao dosta tromo, a tek se probudio u četvrtoj rundi. Valterovi udarci su prolazili dosta bolje i u naredne dvije runde. Međutim, u sedmoj rundi ponovo ista slika, a naš bokser je završio na podu i nije uspio nastaviti meč.

Ovo je bio Valterov 35. profesionalni meč, a upisao je deveti poraz. Sa druge strane francuskom bokseru ovo je 14. meč u profesionalnoj karijeri koji je riješio u svoju korist.

Treba napomenuti da je Buharalija imao probleme sa povredama tokom priprema za ovaj meč, a i protivnik mu je naknadno promijenjen. Imao je pomoć, ali uglavnom sam je istrpio napore organizacije bokserske revije u Fojnici. Sve u svemu, trebamo biti ponosni na Valtera, jer prvi je doveo WBC u Bosnu i Hercegovinu.

Ne trebamo brinuti za budućnost boksa


U predborbama naša dva prespektivna boksera, Edin Puhalo i Mirsad Ćebo pokazali su da ne trebamo brinuti za budućnost našeg boksa. Oba naša malda borca imala su za protivnike boksere iz Makedonije.

Mirsad ĆeboEdin Puhalo je boksovao svoj prvi profesionalni meč protiv Mileta Jovanovskog. Bosanskohercegovački mladi bokser krenuo je veoma agresivno, srčano. Savladao je Makedonca tehničkim nokautom i pokazao odlične kvalitete.

Mirsad Ćebo je ostvario i treću pobjedu u profesionalnoj karijeri protiv Aleksandara Nikoloskog. Naš bokser je ušao nešto opreznije, a meč je bio dosta izjednačen. Ćebo je demonstrirao sjajnu tehniku i pokazao je više od Makedonca, tako da je došao do pobjede sudijskom odlukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije