Buharalija: Odabrali smo pogrešnu taktiku

Valter, kao i obično, skroman

Buharalija: Odabrali smo pogrešnu taktiku

Adnan Buharalija, profesionalni bosanskohercegovački bokser, izgubio je meč za šampiona Mediterana od Francuza Juliena Perriauxa nokautom u sedmoj rundi. Valter u razgovoru za naš portal ističe da takav ishod rezultirao odabir loše taktike.

Buharalija je prvi bosanskohercegovački bokser koji je boksovao za jednu od titula najmočnije bokserske federacije WBC. Valteru je ovo bio 35. profesionalni meč u karijeri, a zabilježio je deveti poraz. Sljedeći meč ga očekuje protiv istog protivnika u decembru ove godine.

"Nemam izgovora za poraz. Odabrali smo pogrešnu taktiku. WBC verzija je jaka, bio je jak i protivnik. Probao sam, tukli smo se, ali nažalost nisam uspio", rekao je Buharalija na početku razgovora za SportSport.ba:

Buharalija je sam iznio teret kompletne organizacije, što je sigurno najveći uzrok poraza. Nije se pripremao u kampovima u Beogradu i Varšavi, kao što to inače radi. No, Valter, kao i uvijek, bio je skroman, rekavši da je loš odabir taktike prouzrokovao ovakav ishod.

"Organizacija me sigurno najviše iscrpila, ali kako sam već rekao loša taktika je veliki krivac poraza. Mnogi kažu da je bila dobra borba. Ne želim nikakve mečeve do decembra. Sada želim da se dobro pripreim pripremim i boksujem protiv istog protivnika za istu titulu", dodao je bosanskohercegovački profesionalni bokser", dodao je bosanskohercegovački profesionalni bosker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.