Buharalija: Ovo je jedinstvena prilika

Bh. boskera očekuje meč života u Fojnici

Buharalija: Ovo je jedinstvena prilika

Adnan Buharalija, bosanskohercegovački profesionalni bokser, 1. jula u Fojnici imat će borbu života protiv francuza Juliena Perriauxa. Ukoliko naš bokser osvoji Mediteransku titulu, ući će među 20 najboljih boskera na svijetu po WBC verziji.

Buharalija je sigurno jedan od najvećih promotera Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme. Našu zastavu promovisao je na najbolji način, pobjedama i to uglavnom van granica naše zemlje. Meč za šampiona Mediterana boksovat će 1. jula u rodnoj Fojnici.

Ukoliko naš bokser ostvari pobjedu protiv Juliena Perriauxa to će ga stvrstati među 20 najboljih boskera na svijetu po WBC na svijetu, što bi bio najveći rezultat u našem bosku. Bio bi to veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

"Pripreme su dobro prošle. Pomagali su mi trener iz mog kampa u Beogradu Haris Sipović, Adnan Redžović sa svojim timom, naš mladi bokser Mirsad Ćebo... Što se tiče kondicije osjećam se veoma doboro. Kroz pripreme pratile su me povrede. Trenutno imam povredu ruke, ali nadam se da će sve biti uredu prije meča", rekao je Buharalija za SportSport.ba, te dodao:

"Ovo je jedinstvena prilika i želim je iskoristiti na najbolji mogući način. Perriaux je ljevak, a nisam se nikada do sada borio protiv ljevaka. Viši je od mene za 13 cm i bolje je rangiran, ali ne želim o tome uopšte da razmišljam. Ući ću u borbu beskompromisno. Želim samo pobjedu"

"Nabavio sam njegove dvije borbe. Veoma teško sam do njih došao. Tako da ih sada gledam, analiziram. Ima ofanzivan stil i ne štedi se. Stručnjaci predviđaju da će biti 12 rundi, ali nadam se da ću borbu zavšiti ranije. Interesuje me samo pobjeda i ja se naravno nadam da ću je i ostvariti", dodao je bosanskohercegovački profesionalni bokser.

Na bokserskoj reviji koja će biti održana 1. jula u Fojnici u kopleksu "Aqua park", prije meča večeri u kojem će Buharalija ukrstiti rukavice sa Perriaux, održat će se četiri predborbe u kojima će nastupiti dva naša boksera Mirsad Ćebo i Edin Puhalo, kojem će to biti prvi profesionalni meč u karijeri.

Očekuje se veliki spektakl. Spremaju se neviđeni scenski i svjetlosni efekti na ovim prostorima. To će biti i odlična promocija za Bosnu i Hercegovinu, jer će prenos raditi nekoliko radio i televizijskih stanica iz bivše Jugoslavije. Nadamo se da će Valter slaviti u meču života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije