Buharalija: Protivnik mi nije bitan

Prilika za historijski rezultat

Buharalija: Protivnik mi nije bitan

Adnan Buharalija, najbolji bosanskohercegovački bokser, dobio je dozolu od svjetske bokserske verzije WBC da može boksovati meč za titulu šampiona Mediterana. Ukoliko pobijedi ovaj meč ući će među 20 najboljih boksera svijeta.

Meč za mediteransku titulu boksovat će 2. jula u rodnoj Fojnici gdje nas očekuje veliki spektakl. Spremaju se neviđeni scenski i svjetlosni efekti na ovim prostorima. Pristustvovat će mnoge javne ličnosti među kojima su legende svjetskog boksa Tadija Kačar i Dragomir Vujković.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mi komisija za titule i rejting  WBC verzije konačno dala šansu koju sam zaslužio u ringu i priliku da zabilježim historijski rezultat za naš boks. Sada nema opuštanja, jer vrijeme brzo proleti i bazični treninzi su počeli žestoko, jer će i meč biti žestok. Prvi treninzi se odnose na duga trčanja, rad u teretani i duge dionice plivanja u bazenu, kao i sado boks pod vodom", rekao je Buharalija, dodavši:

"Moram napraviti dobru bazu za ono što me čeka kad na red dođu sparinzi ispecificni treninzi, jer ipak dvanaest rundi će biti paklene u ringu u najtoplijem mjesecu godine. Nije mi važno koga će mi komisija odrediti za protivnika, jer ću biti spreman kao atomska bomba".

Ovaj meč bit će odlična promocija za Bosnu i Hercegovinu, jer će prenos raditi nekoliko radijskih i televizijskih stanica iz bivše Jugoslavije, a pogotovo ako Valter zabilježi historijski rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.