Buharalija slavio nokautom
Nova pobjeda Buharalije

Nova prilika je titula prvaka Mediterana

Buharalija slavio nokautom

M. Maksimović

Bosanskohercegovački profi bokser, Adnan Buharalija je sinoć pred 5000 gledalaca u slovačkom gradu Nitri nokautom pobjediom Mađara Janosa Kikilaia.

Sve je riješeno u završnici prve runde kada je ambicioznog Mađara Adnan sačekao na kontra lijevi direkt-desni kroše, i Janoš nije mogao nastaviti borbu.

"U pobjedu nisam sumnjao ni jednog trenutka,jer sam se pripremao  dva mjeseca za ovaj meč i u ring ušao sa jasnim ciljem da se kvalifikujem za meč za titulu.Sada imam tri slobodna dana,a već nakon kraćeg odmora nastavljam sa treninzima u sali kampa Bali-Balkanboxing,gdje ću raditi na sticanju snage i opšte kondicije.Meč za titulu ću raditi tamo gde čelnici kampa budu odlučili da ga organizuju,a moja želja je Fojnica ,moj rodni grad.Titula prvaka Mediterana bi mi omogučila dovoljno bodova da se nađem među prvih 20 na svijetu što bi bio ogroman uspjeh za mene" istakao je nakon borbe Buharalija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije