Buharalija: Spreman sam kao tempirana bomba

Našeg boksera očekuje meč u Slovačkoj

Buharalija: Spreman sam kao tempirana bomba

Adnan Buharalija, bosanskohercegovački bokser, imat će priliku boriti se za mediteransku titulu u Fojnici ukoliko u Slovačkoj savlada Zoltana Janosa.

Buharalija se za meč priprema u Varšavi u kampu Nokaut Gym pod nadzorom čuvenog trenera Fjodora Lapina. Pored njega u tom kapmu još treniraja šampion svijeta Kristof Vlodarick, Pavel Kolodzej, Albert Soznovski.

Bosanskohercegovački bokser prvi dio priprema je odradio u Beogradu u kampu Bali-Balkanboxing. Protiv Janosa će boksovati 25. februara, a u Slovačku će otputovati tri dana prije meča.

"Spreman sam kao tempirana bomba! Dosta sam napredovao u posljednjih šest mjeseci zahvaljujući savremenom trening planu u mom kampu i mislim da mi novi stil mnogo više odgovara nego stari. O protivniku ne razmišljam, jer sam prespreman i poručujem mu da neće dočekati kraj posljednje šeste runde, jer ću ga nokautirati", rekao je Buharalija, dodavši:

"Pobjedom ću dobiti dugo očekivanu šansu od WBC verzije da boksujem za prvaka mediterana u Bosni, a ako osvojim tu titulu biću među 15 najboljih na svijetu i imati formalni uslov da izazivam šampiona svijeta".

Buharalija je našu zastavu do sada promovisao na najbolji način, pobjedama. Nadamo se da će tako biti i u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije