Buharalija večeras protiv Guenthera
Velika prilika za Buharaliju

U jednoj od šest uvodnih borbi

Buharalija večeras protiv Guenthera

M. Maksimović

Bosanskohercegovački profi bokser Adnan Buharalija u subotu u Bernu, 29.put u svojoj karijeri ulazi u ring, a ovaj put je protivnik Nijemac Andreas Guenther koji je svoju priliku dobio kao zamjena za Marcela Erlera.

Ova borba će se održati kao jedna od šest uvodnih u dvorani PostFinance Arena, na istom mjestu gdje će na kraju programa veliki Vitali Klitschko braniti naslov svjetskog prvaka u verziji WBC protiv Kevina Johnsona.


Organizatori ove bokserske priredbe su promoter Tom Loeffler i velika promoterska kuća K2 koja brine o karijeri braće Klitschko. Ne sumnje da će se na jednom mjestu okupiti  svjetska bokserska elita, uz neizostavne tv kuće poput njemačkog RTL-a, velikog HBO-a, SKY-a koji će direktno prenositi ovu boksersku priliku.


To je idealna prilika za Buharaliju da pokaže koliko može i koliko vrijedi u ovom trenutku kako u nekom skorom periodu dobio priliku da boksuje za neku od titula. Trenutačno je Adnan vlasnik pojasa Interkontinentalnog prvaka u verziji GBU.


''Ovo je velika prilika za mene da pokažem koliko mogu u ovom trenutku. Promjena protivnika ne kvari moje planove, jer se radi o bokseru koji je isti baš kao i ranije najavljivani Erler. U Bernu će biti veliki broj poznatih i priznatih menadžera, puno velikih imena i svoju priliku ne smijem propustit. Spreman sam, znam o kakvom se protivniku radi, ali samo pobjeda dolazi u obzir'' kaže Buharalija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.