Čagajev boluje od hepatitisa B

Otkazan meč za naslov svjetskog prvaka

Čagajev boluje od hepatitisa B

Meč za titulu prvaka svijeta u apsolutnoj kategoriji između Rusa Nikolaja Valujeva i izazivača Ruslana Čagajeva, otkazan je zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

Meč, koji je bio zakazan za večeras u Helsinkiju, između aktuelnog šampiona i uzbekistanskog izazivača otkazan zbog neispunjenih ugovornih obaveza. Iz izvora bliskih agenciji Reuters potvrđeno je da je Čagajev nakon mjerenja bio pozitivan na hepatitis B. Čagajev je do sada u karijeri imao 25 borbi od kojih je 24 dobio.

Protiv Valujeva je u junu prošle godine trebalo da brani titulu, ali je sedam dana prije tog meča povrijedio ahilovu tetivu, pa su čelnici Svjetske bokserske asocijacije (WBA) tada odlučili da on bude „šampion u mirovanju“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti