Cain Velasquez i dalje drži UFC tron

Pobijedio Juniora dos Santosa

Cain Velasquez i dalje drži UFC tron

Midhat Šljivak

Cain Velasquez,  odbranio je titulu UFC prvaka nakon što je prekidom u petoj rundi savladao svog velikog rivala Juniora dos Santosa.

Treći meč ova dva borca  donio je jako dobru borbu. Prva runda je donijela nekoliko dobrih udaraca na obje strane, ali je aktuelni šampion Velasquez za nijansu bio bolji, te je odbio prvu rundu.

Nastavio je Velasquez i u nastavku meča sa napadima na Dos Santosa. Imao je prednost i u ostalim rundama, a na kraju je u posljednjim minutama meča došlo i do prekida.

Velasquez je u petoj rundi dovršio Dos Santosa, sudija je prekinuo meč u trećoj minuti posljednje runde, te je Velasquez došao do pobjede i odbrane UFC pojasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.