Nezapamćen incident u ringu: Razornim udarcem uspavao rivala, a onda ga je dodatno ponizio
Foto - Screenshot

Caleb Plant napravio incident

Nezapamćen incident u ringu: Razornim udarcem uspavao rivala, a onda ga je dodatno ponizio

Midhat Šljivak

Američki bokser Caleb Plant (30) sinoć je u New Yorku brutalnim nokautom pobijedio sunarodnjaka Anthonyja Dirrella.

Plant i Dirrell su odlučivali o narednom izazivaču za WBC titulu supersrednje kategorije, a šansu da ponovo napadne Canela Alvareza imat će Plant.

On je na spektakularan način došao do mjesta izazivača. U devetoj rundi je brutalnim lijevim krošeom pogodio Dirrella i poslao ga je na pod.

Nije bilo nikakve šanse da se Dirrell vrati u meč. Ostao je ležati na podu i Plant je mogao početi da slavi.

Da ne prođe sve kako treba po završetku ovog duela pobrinuo se Plant. On je odlučio 'sahraniti' Dirrella u ringu.

Oglasi

Stao je iznad protivnika, a zatim je glumio kako baca zemlju na njega, aludirajući na to da ga je sahranio u ovom meču.

Sudija je reagovao i spriječio je Planta da napravi još neku glupost u ringu jer je svojim potezima mogao izazvati potpuni haos.

Calebu Plantu je ovo 22. pobjeda u profesionalnoj karijeri u kojoj ima samo jedan poraz. Doživio je ga je od šampiona Canela Alvareza u novembru prošle godine kada je izgubio svoj IBF pojas supersrednje kategorije.

Pred meč s Canelom bilo je također problema. Umalo je došlo do fizičkog sukoba između dvojice boksera, a Plant je taj koji je izvukao deblji kraj.

Dirrell je ovim porazom vjerovatno okončao svoje pokušaje za titulu u bliskoj budućnosti. Nekadašnji WBC prvak je doživio treći poraz karijere i sada je na omjeru 34-3-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi