Poznati bokser je veliki sanjar: Kladio se na finalistu Mundijala i odabrao baš njih
Kladio se da će njegova reprezentacija ući u finale Mundijala u Kataru.

Vjeruje svojoj selekciji

Poznati bokser je veliki sanjar: Kladio se na finalistu Mundijala i odabrao baš njih

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru se bliži. Mundijal počinje za tri dana, favorita i dobrih reprezentacija je rekli bismo nikad više, no nikog od njih nije izabrao poznati bokser kada se kladio na finalistu.

Smotra na kojoj ćemo pratiti duele 32 najbolje reprezentacije svijeta održat će se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru.

Kada su u pitanju reprezentacije koje su favoriti, tu su svakako Francuzi koji brane naslov, zatim Brazilci, Argentinci, Portugalci, Španci, Englezi, a kao favoriti iz sjene definitivno su tu i Srbija i Hrvatska, te Danska.

Jedna od reprezentacija koja kontantna na Mundijalima je svakako selekcija Meksika.

Ova reprezentacija nalazi se u grupi B zajedno sa selekcijama Argentine, Poljske i Saudijske Arabije i navijači u toj zemlji nisu previše optimistični.

Naime, u Meksiku vlada mišljenje kako imaju previše staru ekipu, te da će teško proći i grupu pored Argentine i Lewine Poljske.

Oglasi

Ipak, tako ne misli svjetski bokserski prvak Canelo Alvarez koji je odlučio, ni manje ni više, da se kladi da će se Meksiko naći u finalu Mundijala.

Meksički bokser je tokom posjete Mexico Cityju ispitivan u vezi s reprezentacijom Meksika, a iako smatra da bi ga mogli označiti kao ludog, rekao je da u potpunosti vjeruje izabranicima Gerarda "Tata" Martina.

Vjeruje da će njegova reprezentacija voditi bitku za trofej u Kataru, ali ne zna da li će moći prisustvovati, jer je nedavno operisao zglob i oporavlja se.

"Možda ću zvučati ludo, ali kladim se da će Meksiko biti u finalu. Možda, možda su mi uputili poziv i razmatram to. Zbog moje ruke i rehabilitacije", rekao je Canelo Alvarez.

Canelo je u svojoj posljednjoj borbi pobijedio kazahstanskog boksera Genadyja Golovkina i sve dok se ne oporavi od operacije odlučivat će ko će mu biti sljedeći protivnik 2023. godine godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi