Kad pomislite da ste vidjeli sve u borilačkom sportu uvijek stigne novi šok
Foto - Screenshot

Nevjerovatne borbe u automobilu

Kad pomislite da ste vidjeli sve u borilačkom sportu uvijek stigne novi šok

M. Šljivak

Borilački sportovi iz godine u godinu su sve popularniji.

Brojne promocije osnivaju se širom svijeta, a mnoge od njih čine razne ludosti kako bi zabavili publiku.

U organizaciji nestvarnih borbi prednjače Rusi. Ogroman broj promocija organizuje zaista lude borbe, a tu je sad i zanimljivo takmičenje u jiu-jitsuu.

Rus Vik Mikheev organizuje jiu-jitsu borbe u automobilima i privukao je veliku pažnju javnosti.

"2020. godine sam došao na ideju da organizujem takmičenje u grapplingu u automobilima. Od oktobra prošle godine prijatelji i ja organizujemo turnire u automobilskom jiu-jitsuu. Želimo istražiti sve mogućnosti ovog sporta u skučenom prostoru", rekao je Mikheev i objasnio je pravila.

"Sve poluge su legalne, a borba traje tri minute. Ako je broj predaja izjednačen tokom tri minute, vraćaju se na zadnje sjedište na četverominutnu rundu".

Ako niko ne uspije napraviti submission u tri minute, poeni mogu isto tako odlučiti pobjednika, a različite vrste pokušanih poluga donose bodove.

Top Komentari

Zulfikar
Yugo 45 BJJ World Tournament
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi