Ćatić nije uspio: Slavlje nezgodnog Solimana

Ćatić nije uspio: Slavlje nezgodnog Solimana

Adnan Beganović

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić, nije uspio savladati Australca Sama Solimana, te je tako ostao bez prilike da se ponovo bori za šampionki pojas.

Prva runda prošla je onako kako se i očekivalo, u ispitivanja snaga. Oba boksera su bila oprezna, dok smo u drugoj vidjeli dosta agresivnijeg Ćatića.

Sredinom druge runde Ćatić je oborio Solimana, no Australac se uspio ustati, pa je meč nastavljen. Stekao se dojam da je do kraja druge runde Adnan mogao dokrajčiti Australca, no ipak je Soliman izdržao.

U trećoj rundi Ćatić je također dominirao, da bi se u četvrtoj i petoj Soliman vratio u igru, te je u par navrata ozbiljno zaprijetio njemačkom bokseru bh. korijena.

U naredne četiri runde australski bokser je bio dosta aktivnij, više je napadao, iako je i Adnan direktima prijetio.

Deseta runda donijela je i najbolji boks, Adnan je krenuo dosta ofanzivnije, zadao je nekoliko sjajnih udaraca svom protivniku, no ni ovaj nije ostajao dužan.

U posljednje dvije runde gledali smo nešto borbenijeg Ćatića, no to mu nije bilo dovoljno da dođe do trijumfa u večerašnjem meču, što je svakako razočaralo poklonike boksa u našoj zemlji.

Ćatić - Soliman (111:116, 113:114, 113:114)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije