Ćatić: Nisam se skrivao kao kornjača

Nakon sinoćnje borbe

Ćatić: Nisam se skrivao kao kornjača

Adnan Ćatić (Felix Sturm) sinoć je remizirao sa britanskim bokserom Martinom Murrayom, a stiče se utisak da je Ćatić trebao pobijediti.

Nakon veoma uzbudljive borbe sudija je Jean-Francois Toupin je glasao 116:112 u korist Ćatića, Ted Gimza je dao 115:113 Murrayu, dok je Pasquale Procopio odlučio da je borba bila neriješena 114:114.

"Imao sam čišće udarce u ovoj zaista spektakularnoj borbi. Malo mi je bilo teško razumjeti sudijske odluke. Nisam se skrivao kao kornjača. Mislim da ovo što je Murray pružio nije dovoljno da se osvoji naslov svjetskog prvaka", rekao je nakon borbe Adnan Ćatić.

Ćatić je sada na omjeru od 36-2-2, dok Murray ima 23-0-1.

Murray se ženi u utorak iduće sedmice, a kaže da je ponosan na sebe i borbu koju je pružio: "Neću se oženiti kao poraženi čovjek", rekao je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.