Ćatić ponovo protiv Solimana 31.maja

Australac prihvatio ponudu prvaka

Ćatić ponovo protiv Solimana 31.maja

Adnan Ćatić 31.maja u njemačkom Krefeldu braniti naslov svjetskog prvaka srednje kategorije u IBF verziji. Protivnik je stari znanac, Australac Sam Soliman koji je prihvatio novu ponudu svjetskog prvaka.

Soliman je u februaru prošle godine u Dusseldorfu na bodove pobjedio Adnana, ali je ta borba poništena
kasnije jer je Australac pao na doping testu zbog korištenja nedozvoljenih sredstava (methylsynephrine). Soliman je suspendovan devet mjeseci, a posljednju borbu imao u decembru prošle godine kada je protiv Lesa Sherringtona u Melboruneu slavio tehničkim nokautom. Adnan je septembra 2012. godine  ostao bez
IBF titule nakon poraza od Daniela Gealea, da bi isti pojas vratio u decembru prošle godine kada je u drugoj rundi nokautirao Britanca Darrena Barkera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.