Ćatić večeras brani naslov prvaka
Adnan spreman za odbranu naslova

Koa uvertira utrci Formule 1

Ćatić večeras brani naslov prvaka

M. Maksimović

Adnan Ćatić večeras u Nuerburgu brani naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, verzija WBA.
Borba će se održati na stazi Nuerburgring večer prije same utrke za VN Njemačke, a protiv Adnan Ćatića je Armenac Khoren Gevor.

- Ovo je posebno mjesto za borbu. Osjećam se odlično i potpuno sam spreman za meč. Gevor je dobar borac, nije slučajno visokoplasiran na WBA listi, ali ja vjerujem da ću zadržati pojas - kaže vlasnik pojasa svjetskog prvaka.

Adnan u večerašnji meč ulazi kao vlasnik pojasa koji je u 35 borbi upisao 32 pobjede uz onu borbu protiv Randyja Griffina koja je završila bez pobjednika.

Sa druge strane Khoren Gevor se nalazi na četvrtom mjestu WBA liste izazivača, koji je u karijeri
u 33 borbe ostvario 30 pobjeda. Gevor je posljednji poraz doživjeo 2007. godine kada ga je u borbi za naslov prvaka u IBF verziji pobjedio Arthur Abraham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.