Ćatić: Vrijeme je da Murray bude poražen

Sretno Adnane

Ćatić: Vrijeme je da Murray bude poražen

Edmir Škorić

Njemački bokser bosanskohercegovačkog porijekla, Adnan Ćatić alias Felix Sturm (32), večeras će u Mannheimu u SAP Areni braniti titulu svjetskog prvaka u sredinjoj kategoriji WBA verzije.

Ćatićev protivnik u njegovoj 40. borbi je britanski bokser iz Birminghama Martin Murray. Adnan je u dosad 39 mečeva slavio 36 puta, dva puta je poražen i jedan meč završen je bez pobjednika. Murray nema poraza u 23 meča.

"Murray je vraški težak protivnik i nikada nije napustio ring poražen. No, to će se promijeniti i ja ću biti prvak u Mannheimu", kazao je Ćatić.

"Više sam nego željan borbe i nestrpljiv sam da uzmem naslov Sturmu. U velikoj sam formi", istakao je Sturmov večerašnji protivnik.

Ćatić je još rekao da se dugo nije ovako dobro osjećao i da želi nastaviti dominaciju u klasi u kojoj nastupa narednih pet ili šest gidina. Namjerava i povećati gledanost svojih mečeva na njemačkoj SAT.1 televiziji.

Treba napomenuti da će u mečevima pred glavni okršaj boksovati Maurice Weber i Petrit Dobroschi iz Koelna, Mike Keta iz Minhena i naš bokser Adnan Redžović.

Meč počinje u 22:10 sati i direktno će ga prenositi FTV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.