Ćatić: Vrijeme je da ponovo postanem šampion
Ćatić i Džeko jučer zajedno trenirali u Düsseldorfu

Već krenuo sa pripremama za veliki povratak

Ćatić: Vrijeme je da ponovo postanem šampion

A. Haznadarević

Jučer je saopštena odluka BDB-a, prema kojoj je australski bokser Sam Soiliman suspendovan na devet mjeseci. Samim tim, poništena je pobjeda Solimana nad njemačkim bokserom bh. korijena Adnanom Ćatićem.

Bila je to samo potvrda onoga što je već najavljeno, pa će popularni Felix Sturm doći u priliku da se ponovo bori za povratak pojasa šampiona.

 

Istina, još uvijek nije odlučeno na koji će način morati ići ka vrhu, da li će se moći odmah boriti sa prvakom Danielom Gealeom, jer je pobjedniku okršaja Ćatić-Soliman upravo to i obećano, ili će zbog poništenja meča morati savladati nekog trećeg borca i tako izboriti pravo na borbu sa prvakom.

 

U svakom slučaju, Ćatić se već odavno priprema, a nakon objave odluke Udruženja profesionalnih boksera, sa pripremama je krenuo punom parom.

 

"Sam Soliman je suspendovan! Sada se zaista mogu posvetiti pripremama. Vrijeme je da ponovo postanem šampion!", poručio je naš bokser, koji se bori pod njemačkom zastavom.

 

Zanimljivo, baš na dan saopštenja odluke BDB-a, u Düsseldorf je sletio naš fudbalski reprezentativac Edin Džeko, koji je odradio trening sa bokserskim velikanom, da bi nakon toga i jedan i drugi na društvenim mrežama objavili zajedničke fotografije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.