Cerić i Mekić danas nastupaju na SP

Svjetsko prvenstvo

Cerić i Mekić danas nastupaju na SP

Adnan Beganović

Danas je na rasporedu posljednji dan takmičenja  na Svjetskom judo prvenstvu u holandskom Rotterdamu, a na borilište će izaći bosanskohercegovački predstavnici, Amel Mekić i Larisa Cerić. 

Oboje naših takmičara u 1. kolu biće slobodni, a u Mekićevoj kategoriji do 100 kg prijavljeno je 36 boraca, dok će Larisa Cerić nastupiti u konkurenciji 20 takmičarki u najtežoj ženskoj kategoriji,  više od 78 kg 

Na SP podijeljene su medalje u 11  kategorija. Najviše uspjeha zabilježili su predstavnici Japana sa pet odličja, od kojih tri zlata, te po jedno srebro i bronzu.

U Rotterdamu učestvuje  430 najboljih svjetskih judista i judašica iz 104 zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.