Cerić i Mekić ispali na samom startu

Svjetsko prvenstvo

Cerić i Mekić ispali na samom startu

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački predstavnici u judou, Amel Mekić i Larisa Cerić eliminirani su u 2. kolu Svjetskog prvenstva, koje se danas završava u holandskom Rotterdamu.

Nakon što je na startu bio slobodan, Mekić  je u kategoriji do 100 kg u 2. kolu poražen od Tadžikistanca Muhamadmuroda Abdurahmonova. Zlatnu medalju osvojio je Maksim Rakov iz Kazahstana, koji je finalu bio bolji od   Holanđanina Henka Grola.

Osamnaestogodišnja Travničanka Larisa Cerić u najtežoj kategoriji - više od 78 kg također je u 1. kolu bila slobodna, dok je učešće na SP završila nakon poraza od Turkinje  Gulasah Kocaturk. Titulu svjetske prvakinje u ovoj kategoriji je osvojila Kineskinja  Tong Wen, koja je u finalu savladala Britanku Karinu Bryant. 

Najviše uspjeha na SP  zabilježili su predstavnici Japana sa osvojenih pet madalja (tri zlata), ispred Južne Koreje i Rusije. NA SP u Rotterdamu učestvovalo je 430 najboljih svjetskih judista i judašica iz 104 zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.