Cerić i Mekić na SP

Cerić i Mekić na SP

O. Lekić

Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u džudou, koje se od 9. do 13. septembra održava u Tokiju, u konkurenciji više od 700 takmičara i takmičarki  Bosnu i Hercegovinu će predstavljati članovi sarajevske Bosne Larisa Cerić i Amel Mekić.

Oboje naših takmičara nastupit će u po dvije težinske kategorije, a na borilište će izaći prvog i zadnjeg dana prvenstva.   

Najbolja bh. sportašica i aktualna juniorska prvakinja Larisa Cerić   9. septembra će se boriti u kategoriji više od 78 kg, u kojoj su prijavljene 32 takmičarke. Istog dana će nastupiti i naš najbolji džudista Amel Mekić, u konkurenciji 45 boraca kategorije do 100 kg, a 13. septembra na programu su borbe u apsolutnoj kategoriji, u kojim u prijavljeni naši predstavnici. 

Prvi put nakon 50 godina na svjetskim prvenstvima svaka će država imati pravo nastupa s po dva takmičara i istoj kategoriji, zbog čega se očekuje izuzetno jaka  konkurencija jer će velesile u ovom sportu dovesti svoje najbolje borce. 

Pored medalja učesnici će ne prvenstvu osvajati i bodove za svjetsku rang listu putem koje će imati mogućnost da ostvare normu za nastup na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.