Četiri medalje za bh. karatiste

Četiri medalje za bh. karatiste

Muška karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je četiri medalje (po jedno zlato i srebro i dvije bronze) na 16. međunarodnom  turniru - "Slovakia Open" u Bratislavi.

Najsjanije odličje u pojedinačnoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji osvojio je Oliver Mandarić, koji u bh. finalu bio bolji od Admira Zukana. U istoj kategoriji bronzu je osvojio Nermin Sinanović, kao i Alem Kupusović (do 84 kg).

U ekipnim borbama karatsiti BiH osvojili je srebreno odličje u konkurenciji 15 reprezentacija. Ekipa za koju su nastupli Zukan, Mandarić i Kupusović, nakon pobjeda na Slovenijom i Mađarskom sa po 2:0, u finalu je popražena od Hrvatske sa 0:1.

Selektoru muške reprezentacije  Suadu Ćupini ovo takmičenje je poslužilo kao posljednja provjera forme kandidata pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se od 4. do 8. maja održava u Cirihu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.