Četiri medalje za BiH u Čačku

Četiri medalje za BiH u Čačku

Ženska karate  reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila  je četiri medalje (po dva srebra  i bronze)  na 40. međunarodnom turniru "Zlatni pojas" u Čačku (Srbija).

Ženska selekcija BiH, u sastavu Mirsada Suljkanović, Merima Softić, Amila Fazlić i Larisa Berber, osvojila je drugo mjesto u ekipnim borbama.

Na putu do odličja bh. karatašice u eliminacijama su  pobijedile selekcije Makedonije i  Bugarske s po 2:0, zatim domaću ekipu Srbije s 2:1, dok su u finalu poražene od Hrvatske s 0:2.

U pojedinačnoj konkurenciji Mirsada Suljkanović je osvojila drugo i treće mjesto u apsolutnoj i kategoriji do 61 kg, dok je Lana Đidić u kategoriji 55 kg izborila  bronzu.

Muška reprezentacija BiH u ekipnim borbama na startu takmičenja poražena  je od Rusije s 0:2. 

Na turniru je učestvovalo više od  800 takmičara iz 10 zemalja.

Ovo je bila posljednja provjera forme najboljih bh. karatista i karatašica  pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 5. do 7. maja održati u Cirihu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.