Četiri medalje za mlade bh. judiste

Četiri medalje za mlade bh. judiste

Mladi judisti Bosne i Hercegovine osvojili su četiri medalje na Evropskom  kupu za kadete i kadetkinje u češkim  Teplicama.  

Ovaj turnir  jedan je od deset evropskih kupova za kadete koji se boduju za evropsku rang listu tokom godine, a po broju učesnika i zemalja je i najmasovnije. Ove godine na kupu je nastupilo 29 zemalja sa preko 600 takmičara i takmičarki, saopćeno je iz Judo saveza BiH. 

 

 Reprezntacija BiH je bila predstavljena sa sedam takmičara od kojih je četvero osvojilo medalje. Prvog dana takmičenja BiH je u kategoriji do 66 kg imala dvojicu finalsta. Ovog puta Nemanja Majdov je bio bolji od svog reprezentativnog kolege Petra Zadre. 

Mladi reprezentativci su do finala došli sa po pet pobjeda u veoma jakoj konkurenciji, gdje je u njihovoj kategoriji nastupilo 60 takmičara.

 

 Drugog dana takmičenja jedna od najperspektivnijih judo takamičarki Aleksandra Samardžić u kategoriji do 63kg osvojila je drugo mjesto. Ova medalja je još sjajnija kada se zna da je mlada bh. reprezentativka prvi put nastupila na zvaničnom međunarodnom takmičenju, a svojim talentom je svima u Evropi pokazala da BH judo ima velikog potencijala. 

 

Osvajačima medalja se priključuje i velika perspektiva Harun Sadiković koji je ovoga puta osvojio treće mjesto u kategoriji više4 od 90 kg. 

 

Osvajanjem medalja na ovom i prethodnim Evropskim kupovima naši reprezentativci su osvojili nove bodove za rang listu. Treneri ovih takmičara očekuju da će na Evropskom prvenstvu za kadete i kadetkinje, koje se održava krajem juna 2012. godine u Crnoj Gori, biti nosioci grupa te imati lakši žrijeb, navodi se u saopćenju JS BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.