Chambers izazov za Vladimira Klitschka
Vladimir spreman za obranu naslova

Večeras nova borba u Düsseldorfu

Chambers izazov za Vladimira Klitschka

M. Maksimović

Duell am Rhein ili Dvoboj na Rajni, tako zvuči najava večerašnje borbe koja će biti održana u Düsseldorfu u kojoj će Vladimir Klitschko braniti naslove prvaka teške kategorije po verzijama IBF, WBO i IBO.

Vladimir je trenutačno na 53 pobjede u 56 mečeva, a posljednji poraz je doživio prije šest godina (Lamon Brewster). Od tada do danas je Vladimir nanizao 11 pobjeda, između ostalog pobjeđivao je Samuela Petera, Chrisa Byrda, Brwstera, Ibragimova, Thompsona, Rahmana, a njegova posljednja borba bila je ona iz prošle godine protiv Ruslana Chagaeva.


'' Spreman sam, raspoložen za novu borbu, gladan sam novih pobjeda.Znam da me želi srušiti, da mi žele uzeti pojas, ali mu ja to neću dozvoliti'' kaže Vladimir Klitschko.


Sa druge strane imamo Eddiea Chambersa, boksera koji je u 36 mečeva poražen samo jednom. Alexander Povetkin ga je pobjedio jednoglasnom odlukom sudija u Berlinu prije dvije godine. nakon tog poraza Chambers se vratio, dodao je na svoj konto još pet pobjeda, u posljednjoj
eliminacijskoj bio je bolji od Alexandera Dimitrenka. Chambersov nadimak je ''Fast'' a iskusni Emanuel Steward Vladimirov trener maksimalno respektuje Amerikaca, ponajviše zbog njegovog stila.


''Chambers će svakako biti najteži protivnik do sada za Vladimira, ali on je spreman, u životnoj je formi. Mislim da Vladimir  može završiti borbu najkasnije do osme runde.


Dan prije borbe je održano službeno vaganje na kojem je Vladimir imao 111 kilograma, čak 16 više od svog protivnika Eddiea Chambersa, dok je Amerikanac i rastom niži za čitavih 14 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.