Šokantno priznanje UFC šampiona: "Poluslijep sam, vidim tri protivnika i udaram onog u sredini"
Foto - Screenshot

Ima ogromne probleme s vidom

Šokantno priznanje UFC šampiona: "Poluslijep sam, vidim tri protivnika i udaram onog u sredini"

M. Šljivak

UFC šampion lake kategorije Charles Oliveira otkrio je poluslijep i da bez naočara ne vidi gotovo ništa.

Oliveira je u nedavnom intervjuu priznao kako u borbe ulazi sa samo 50 posto vida, ali da mu to ne predstavlja problem.

"Čovjek sam koji vjeruje u Boga i ovo što ću vam reći nije šala. Kada skinem naočare imam samo 50 posto vida", rekao je Oliveira i nastavio je priču.

"To mi u borbi ne smeta. Kada uđem u borbu vidim tri protivnika, a udaram onog u sredini. Dobro je ako ga pogodim. Nekad namjerno uđem s naočarima kako bih izgledao slabiji, ali čim ih skinem ništa ne vidim", rekao je Oliveira.

Sjajni 32-godišnji borac pojas je osvojio u maju prošle godine pobjedom nad Michaelom Chandlerom.

Brazilac je u decembru imao uspješnu odbranu naslova protiv Dustina Poiriera, a sada se sve više priča o njegovoj borbi s Conorom McGregorom.

Mnogi ljubitelji MMA sporta bijesni su što UFC planira irskom borcu dati borbu za pojas nakon serije poraza, ali on je mamac za novac, pa neće biti čudo ako Oliveira uđe u oktagon s Conorom.

Brazilski borac je u profesionalnoj karijeri na omjeru 32-8-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi