Chisora šamarom iznenadio Vitalija

Britanac počeo udarati i prije početka borbe

Chisora šamarom iznenadio Vitalija

M. Maksimović

Ako je suditi po današnjoj uvertiri, sutra bi mogli biti žestoku u ringu ''Olympiahalle'' u Munchenu. Na službenom vaganju dan prije meč, Britanac Dereck Del Boy Chisora je jednostavno ošamario Vitalija Klitschka.

Britanac se pojavio sa maramom na ustima u bojama britanske zastave, a nakon uobičajnog vaganja, bokseri su pozirali fotografima. Del Boy je iskoristio ''svoju priliku'' te je ošamario Ukrajinca koji je kao i većina prisutnih ostao iznenađen.

Srećom, ljudi Dereckove ekipe su na vrijeme odmakli svog borca, pa se nije mogao dogoditi i neki već incident. WBC federacija nije mogla preći preko ovog poteza Del Boya koji je kažnjen sa 50.000 dolara koje će morati uplatiti u humanitarne svrhe. Vitali nije koristio ruke, ali je poslao poruku, posljednjih dana vrlo pričljivom Britancu.

''Ovo nije bio udarac boksera, već žene.Žene udaraju otvorenom rukom. Pravi bokseri udaraju šakama, a ja ću tako sutra udarati u ringu'' poručio je aktuelni svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.