Chisora se raspričao

Ima li Del Boyev optimizam pokriće ?

Chisora se raspričao

M. Maksimović

Četiri dana su ostala do novog okršaja za naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBC. Novi izazivač Vitalija Klitschka je 28-godišnji Britanac Dereck Chisora.

Ironfist je nakon poraza od Lenoxa Lewisa 2003.godine nedodirljiv, punih osam godina zajedno sa svojim bratom vlada teškom kategorijom.

U tom periodu je upisao 11 pobjeda. Zanimljivo, nakon poraza od Lewisa, samo je boksova sa jednim Britancem, Dannyjem Williamsom 2004.godine.

Njegov subotnji protivnik kao da je dobio krila nakon izjava Lenoxa Lewisa. Chisora tvrdi kako je spreman ''razbiti'' Ukrajinca.

''Mnogi kažu da će ovo biti jedna od najtežih borbi u mojoj karijeri, a ja tvrdim suprotno. Ovo će Vitliju biti najteža borba. Spreman sam za veliku borbu, spreman za rat. Do sada su se svi plašili braće Klitschko, mene ne mogu uplašiti'' tvrdi Chisora. Posljednjih godina smo se navikli da protivnici braće Klitschko uglavnom puno pričaju prije borbe, a malo toga pokažu u ringu. Subota će pokazati je li Britanac izuzetak ili samo jedan od onih kojih su više ličili na sparing partnere nego na prave borce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.