Ova žena je nevjerovatna mašina: U boksu joj nije bilo ravne, a sada je stigla u MMA
Foto - Screenshot

Claressa Shields debitovala pobjedom

Ova žena je nevjerovatna mašina: U boksu joj nije bilo ravne, a sada je stigla u MMA

M. Šljivak

Amerikanka Claressa Shields (26) uspješno je debitovala u MMA sportu.

Djevojka koja je prethodnih godina dominirala ženskim boksom, gdje je uništavala sve protivnice (11-0), odlučila se karijeru nastaviti u kavezu.

Dugo se čekao njen MMA debi, a protekle noći je pokazala da bi u narednim godinama mogla napraviti mnogo toga.

Na PFL turniru Shields je tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedila Brittney Elkin i na sjajan način je počela karijeru.

Međutim, nije joj išlo sve glatko. Imala je periode krize, bila je čak i blizu poraza, ali se uspjela izvući i na kraju je nokautirala protivnicu.

Claressa je zaista nevjerovatna mašina i sigurno da ćemo za nju još čuti u narednim godinama kada je MMA sport u pitanju.

Top Komentari

dinass
Pobjedila je topovsko meso koje joj je servirano jer UFC tako pravi pojekat borce koji donose lovu,prva hrvacica ce je oborit i ugusit.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi