Cormier: Želim revanš što prije

UFC prvak u poluteškoj kategoriji

Cormier: Želim revanš što prije

Daniel Cormier zbog povrede neće nastupiti na UFC 197 zakazanim za 23. april. 

Prvak poluteške kategorije tako neće biti prilici da na ovom eventu brani pojas protiv Jona Jonesa, ali se nada da će u skorije vrijeme ponovo ući u oktagon sa velikim rivalom.

Cormier je u razgovoru za "MMA Junkie" istakao da ne želi dugo čekati na svoj povratak.

"Uradio sam ono što je najbolje. Morao sam jednostavno da otkažem borbu jer je povreda bila jača od moje želje za nastupom. Takođe, ako želite da pobijediti Jonesa morate biti 100 posto spremni. Ipak, ne želim da sve ovo predugo traje. Želim uskoro da se borim sa njim. Imam 37 godina i ne mogu puno da čekam. Spominje se događaj u New Yorku, ali to je isuviše daleko. Očekujem taj duel mnogo ranije", jasan je bio Cormier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi