Cotto ponovo pobjeđuje
I do trenutka predaje Cotto je bio bolji

Izraelac je morao predati zbog povrede

Cotto ponovo pobjeđuje

M. Maksimović

Portorikanac Miguel Angel Cotto ponovo pobjeđuje. On je sinoć na Yankee Stadiumu u Bronxu pobjedio Yurija Foremana koji je zbog povrede koljena predao meč u devetoj rundi.

Cotto je u posljednjoj borbi  poražen od Mannyja Pacquiaoa, ali je nakon ove pobjede ponovo preuzeo pojas svjetskog prvaka u verziji WBA u polusrednjoj kategoriji.Portorikanac je dominirao većim dijelom borbe, a dodatni problemi za do sada neporaženog Izraelca su stigli u sedmoj rundi
kada je povrijedio koljeno. I pored povrede, Foreman je nastavio meč, ali je odradio još samo jednu rundu, jer su iz njegovog ugla bacili peškir početkom devete.

Do ove borbe Foreman koji je inače rođen u Bjelorusiji je imao skor od 28 pobjeda u 29 borbi, dok je Cotto bio na omjeru 34-2. Dva puta je poražen u karijeri, a pored prošlogodišnjeg poraza od ubojitog Filipinca, izgubio je i od Antonia Margarita, 2008.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.