Cotto uzvratio Margaritu
Cotto je bio bolji tokom većeg dijela meča

Tehničkim nokautom u 10.rundi

Cotto uzvratio Margaritu

M. Maksimović

Miguel Angel Cotto se uspio osvetiti Antoniu Margaritu za poraz od prije 3 godine u meču za naslov super - svjetskog prvaka, super velter kategorije verzija WBA. Portorikanac je od početka krenuo jako, forsirajući desnu stranu lica Antonia Margarita, prije svega desno oko koje je stradalo u meču Margarito - Pacquiao.

Na kraju je borba prekinuta u desetoj rundi, Cottu je upisana pobjeda tehničkim nokautom, ukupno njegova 37 u karijeri. Margarito je na omjeru 38 pobjeda i 8 poraza.

Miguel Angel Cotto trenutačno ima 37 pobjeda iz 39 mečeva a jedina dva poraza u karijeri je doživio protiv Mannyja Pacquiaoa 2009.godine, odnosno godinu ranije u upravo u meču sa Margaritom. Margarito ima 38 pobjeda, ali i već osam poraza. U posljednja četiri meča poražen je tri puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.