Čovjek koji je prihvatio borbu protiv Tysona se kaje: Pogriješio sam, ali sad nemam izbora

Roy Jones priznaje da mu nije lako

Čovjek koji je prihvatio borbu protiv Tysona se kaje: Pogriješio sam, ali sad nemam izbora

M. Šljivak

Mike Tyson vratit će se u ring 28. novembra u meču protiv Roya Jonesa Juniora.

Mnogi poznati borci su se povezivali sa Iron Mikeom. Dobio je dosta ponuda za borbe, a na kraju je ugovor potpisan sa još jednim čuvenim šampionom, Royjom Jonesom.

U razgovoru za Sky Sports Jones je priznao da se pomalo i kaje što je prhvatio borbu, ali da sada nema nazad.

"Borit ćemo se. Ako dođe do toga da se grizemo, onda ćemo se gristi. Šta god treba da se dogodi, dogodit će se. On je još uvijek Mike Tyson, još uvijek je jedan od najsnažnijih i najeksplozivnijih ljudi koji su ikad ušli u ring", rekao je Jones i nastavio je:

"Mislim da sam napravio grešku što sam prihvatio taj meč, ali odlučio sam se na to. Veći je od mene, eksplozivniji je i on je taj koji će priuštiti eksploziju u prvoj rundi, a ne ja. U karijeri imam mnogo takvih borbi, ali on ih ima više od mene. Zapravo, niko nema više od njega, možda samo George Foreman. Imat će protiv sebe manjeg borca, oko 20 kilograma lakšeg, ali ko zna", rekao je Jones.

Meč Tysona i Jonesa sigurno će izazvati veliku pažnju i svi jedva čekaju da vide ovaj okršaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi