Podigao je tri kamena od 160 kg na 180 cm visine, kada je došao red na četvrti uslijedio je šok!

Nerealna scena

Podigao je tri kamena od 160 kg na 180 cm visine, kada je došao red na četvrti uslijedio je šok!

A. Čaušević

Jedan bodybuilder je prilikom takmičenja u snazi nekim čudom uspio izbjeći nesreću koja bi ga ostavila trajnim invalidom. Nakon što je uspješno podigao četiri ogromna kamena, treći je mogao biti fatalan.

Craig Bongelli se za vikend oženio, a prilikom izgovaranja sudbodonosnog "da" sigurno se zahvalio Bogu što je uopšte živ.

Nekadašnji strongman i bodybuilder, a danas fitness trener je na događaju održanom na Oktoberfestu 2012. godine umalo preminuo.

Tada su Bongelliju bile 22 godine, uspješno je podigao tri kamena teška 160 kilograma, a kada je došao red na četvrti došlo je do nesreće.

Naime, Kanađaninu je kamen iskliznuo te ga je poklopio, tada su mu i koljena otkazala te je pao na pod.

Oglasi

Malo je falilo da mu kamen samelje grudni koša i tako okonča njegov život, ali na sreću na vrijeme je ispustio kamen koji se otkorljao.

Na kraju je Bognelli završio sa samo nekoliko modrica i ogrebotina, a takmičenje je završio na trećem mjestu.

Od tada je nastupio na još nekoliko takmičenja, postepeno je počeo da se udaljava od takmičenja u jačini snage te se posvetio fitnessu.

Fitness i dizanje tegova mu odlično ide, a rezultatima rada sa svojim mušterijama se vrlo često hvali i na društvenim mrežama.

Interesantno da je i prilikom nesretnog događaja na tribinama bila i Alyssa Coppolino koja mu je za vikend postala supruga.

Ovaj par je duže od decenije u vezi, u međuvremenu su dobili i troje djece, a konačno su odlučili i da stanu na ludi kamen.

Top Komentari

Jadnimi
Nakon što je uspješno podigao četiri ogromna kamena, treći je mogao biti fatalan.Učiteljica bi piskaralu udarila šamar, nije bitno da nije po zakonu, ali je sramoti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije