Cro Cop ostaje suspendovan

USADA objavila

Cro Cop ostaje suspendovan

Midhat Šljivak

Mirko Filipović ostaće suspendovan iako ga je Američka antidoping agencija (USADA) proglasila čistim od dopinga.

Cro Cop je prije dva mjeseca suspendovan od strane UFC-a i USADE-e zbog navodnog dopinga, ali je jučer saopšteno kako legendarni borac nije bio pozitivan na testu.

Ipak, Mirko će ostati suspendovan, jer je koristio zabranjene supstance tijekom tesitranja.

"Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je njihovo korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti-dopinške politike", poručila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner, a prenosi Fightsite.

Filipović je nekoliko dana pred objavu da je dopingovan, objavio kraj karijere zbog povreda, te se povukao iz borbe sa Anthonyjem Hamiltonom.

Sada se očekivao povratak u oktagon una UFC-u u Zagrebu, ali od toga definitivno neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti