Cro Cop se vraća u kavez

Mirko Filipović najavio

Cro Cop se vraća u kavez

Mirko Filipović, popularni Cro Cop, potvrdio je da će svoj naredni meč imati 13. juna. Protivnik će mu biti Mustafa Al-Turk.

»Odlučio sam se za ponovne nastupe u američkoj organizaciji UFC, zbog toga što UFC trenutno u svijetu ima najjaču konkurenciju», rekao je Filipović i nastavio:
»Prva tri nastupa u UFC-u su bila jako loša, to jednostavno, to nisam bio ja. Povratkom u kavez želim svima dokazati da se još uvijek mogu uspješno boriti na najvišoj razini, u kavezu ili ringu, nije bitno gdje.»
Mustafa Al Turk u MMA karijeri se borio 10 puta, a ostvario je šest pobjeda i četiri poraza. Većinu karijere borio se u kavezima Cage Rageu i Xtreme Fighting Championshipu (Engleska), a borba protiv Konga bio mu je prvi izlet u američki oktogon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.