Čudna pobjeda Derecka Chisore

Britanac slavio nokautom

Čudna pobjeda Derecka Chisore

M. Maksimović

Ovo je bila još jedna borba o koje će se voditi polemike.Prije svega zahvaljujući sudiji u ringu Philu Edwardsu koji je na pomalo čudan način prekinuo meč.

16 sekundi prije kraja šeste runde, Chisora je uspio srušiti Malika Scotta koji je ostao na koljenu, ali udarac nije bilo toliko jak da Scott ne bi mogao nastaviti borbu. Edwards je krenuo sa odbojavanjem i kada je došao do devet Scott je ustao, ali kasno, sudija je prekinuo borbu. Amerikanac je ostao iznenađen, ali nije bilo pomoći. Borba je zaključena klasičnom nokautom, Chisora je upisao 17. pobjedu te je ostao "u životu" za eventualno još jedan veliki meč za naslov svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti