Čudna sudijska odluka, no Ćatić je šampion

Sudije izbile u prvi plan

Čudna sudijska odluka, no Ćatić je šampion

Adnan Beganović

Njemački bokser bh. porijekla, Adnan Ćatić alias Felix Sturm i britanski bokser Martin Murray večeras su u odboksali meč bez pobjednika, pa je tako Ćatić odbranio titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji.

Adnan Ćatić i dalje je šampion, a britanski bokser Martin Murray nije iznenadio bokserski svijet, kako je najavljivao prije samomg meča.

Meč Ćatića i Murraya mogao je zadovoljiti ukuse ljubitelja boksa, no sigurno se u narednim danima neće prepričavati sjajna borba oba borca, nego skandalozne sudijske odluke.

Ćatić je dominirao svih 12 rundi i to je večeras mogao vidjeti svako ko se barem malo razumije u boks, no tako nisu mislile sudije, pa je na kraju možda i velika sreća pa Murrayu nisu dodijelili pobjedu.

Pametnom taktikom Ćatić je na odstojanju držao britansakog boksera, lijevi direkti zadavali su velike probeleme Murrayu. Jednostavno, britanski bokser na Adnanovu taktiku nije imao rješenja. U par navrata Murray je bio dobro zaljuljan i realno se na kraju očekivalo pobjeda Ćatića jednoglasnom sudijskom odlukom.

Međutim, kao i mnogo puta u svijetu boksa sudije su izbile u prvi plan. Ishod meča su na veliko iznenađenje proglasili neriješenim, no i pored toga titula svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji ostala je u rukama Adnana Ćatića.

Na kraju treba dodati da je u uvodnim borbama Adnan Redžović na poene pobijedio Albanca Lirima Memichija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.