"Čuo sam kako mu ruka puca i namjeravao sam je ponijeti kući"
Donald Cerrone je trenutno u karijeri na omjeru od 34 pobjede i 10 poraza, a ček četiri od 10 izgubljenih mečeva su stigli u velteru

Cowboy Cerrone nakon pobjede nad Perryjem

"Čuo sam kako mu ruka puca i namjeravao sam je ponijeti kući"

Midhat Šljivak

Impresivnu pobjedu na UFC eventu u Denveru prethodnog vikenda ostvario je legendarni Donald Cerrone.

Cowboy je savladao Mikea Perryja polugom na ruku koja je na kraju pukla i Perry će nakon svega na dužu pauzu.

Cerrone se tako oprostio od velter kategorije i 35-godišnji borac se sada vraća u laku kategoriju, a nakon meča sa Perryjem je istakao da je čuo kako protivniku ruka puca i da ju je imao namjeru ponijeti kući.

"Vidio sam da ima još pola minute i želio sam napraviti nešto. Uhvatio sam mu ruku, stisnuo sam je i čekao sudiju da prekine. Čuo sam kako puca, stisnuo sam i trbuhom, pa je preostalo samo iščupati pileće krilo. Namjeravao sam to krilo ponijeti kući", rekao je Cerrone.

Cerrone će tako nakon više od dvije godine vratiti u svoju pridordnu laku kategoriju, a karijeru u velteru je završio sa omjerom 6-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi